Website is gemaakt enkel met gebruik van MAGIX Web Designer en geen andere afbeeldingen of software-gereedschappen.

4) Pas uw foto's aan

Om een foto aan een pagina toe te voegen, sleep met drag & drop een foto van de Windows bestandsverkenner naar de gewenste plek. Wanneer u de foto op de pagina of bovenop tekst plaatst, wordt dit toegevoegd als een nieuwe foto (die u kunt verplaatsen en van formaat wijzigen zoals voorheen beschreven). Wanneer u de foto bovenop een bestaande foto plaatst, wordt de bestaande foto vervangen door de nieuwe. Probeer het met de foto bovenaan de eerste pagina. Deze foto is een thumbnail die automatisch vergroot op de website. Wanneer u op de kleine thumbnail-versie op de internetpagina klikt, verschijnt een pop-up met een grotere versie. Dit is eenvoudig uit te voeren voor al uw foto's. Dit is een speciale fotoslideshow-widget. Als u een preview van de pagina bekijkt, ziet u de slideshow in actie. Web Designer Premium bevat een hele reeks van verschillende foto- widgets beschikbaar bij Invoegen- >Uit de contentcatalogus in de categorie Componenten/ Afbeeldingsbronnen/ Slideshow & galeries. Dubbelklik op deze widget om deze te bewerken, de foto's of bijschriften te vervangen of de overgangen te wijzigen. Dit opent de widget-editor in een nieuw document. Deze foto van een pauw is een ander voorbeeld van het op een flexibele en krachtige manier werken met foto's in Web Designer. Probeer een aantal dingen uit met deze foto in polaroid-stijl. • Met het selectiegereedschap slepen, roteren of schalen. Let op hoe alles afgestoten wordt rondom. • Drag & drop een vervangingsfoto van de Windows bestandsverkenner om de pauw te vervangen door uw eigen foto. U ziet dat het automatisch de kleur krijgt die bij uw websitekleuren past. Bekijk een preview van deze internetpagina en beweeg met de muis over deze foto om het mouse-over- effect te zien. • Met het tekstgereedschap, klik in het 'Ik ben zeer saai'-fotobijschrift en bewerk deze. • Web Designer Premium bevat krachtige fotobewerkingsgereedschappen. U kunt de helderheid, kleur, scherpte en meer aanpassen, en elke foto trimmen. Probeer het fotogereedschap om uw foto's te optimaliseren. Selecteer het cameragereedschap van de linker gereedschapsbalk.   Klik nu op een willekeurige foto en pas m.b.v. de hendels bovenaan de verschillende instellingen aan zoals helderheid, kleur etc. De laatste schuifregelaar wijzigt de vervaging/scherpte. Probeer het voor de pauwfoto aan de linkerkant. Wanneer u een foto heeft geselecteerd in het fotogereedschap ziet u ook twee hendels aan de foto waarmee u hem kunt roteren, schalen en verplaatsen in de lijst. Deze foto in polaroid-stijl is een van de vele foto-objectontwerpen van de volledige versie van van Web Designer. U kunt deze vinden in de contentcatalogus in de sectie Componenten/Afbeeldingsbronnen/Fotopanelen.

5) Bewerk uw navigatiebalken

Web Designer bevat één van de meest geavanceerde functies voor het maken van een navigatiebalk van web-authoring-programma's. Bovenaan deze pagina's is een eenvoudig voorbeeld en hier is een ander met submenu's. (Bekijk een preview van deze internetpagina om deze uit te proberen.) Grafische navigatiebalken van goede kwaliteit zoals deze bouwen was tot voorheen alleen weggelegd voor vaardige grafische ontwerpers. Wat deze zo speciaal maakt, is dat u de knoplabels gewoon kunt bewerken en het grafische ontwerp wordt automatisch aan het label aangepast. U kunt deze elke kleur geven die u maar wilt en tevens een van de tientallen andere ontwerpen uit de ontwerpgalerie gebruiken. Middels drag-and-drop kunt u een vervangend ontwerp van de navigatiebalk uit de ontwerpgalerie op een bestaande balk slepen om de vormgeving te vervangen. U kunt ook drop-downmenu's met verschillende animatie- en transparantie-effecten integreren. De volgende pagina's leveren een aantal aanwijzingen voor meer geavanceerde functies zoals het integreren van video's, elementen herhalen op alle pagina's en andere functies.

6) Opslaan & publiceren

Wanneer u Bestand -> Opslaan selecteert, wordt uw website als een Web Designer .webbestand opgeslagen. Dit is het werkende formaat voor Web Designer. Voor het opslaan van het HTML-bestand om deze te kunnen bekijken in een browser, moet u de menuoptie Bestand -> Website exporteren kiezen. Hiermee maakt u een HTML-bestand voor elke pagina van uw website en worden alle bijbehorende bestanden naar een map hiernaast gekopieerd. Publiceren Kies Bestand > Publiceer website, of klik op dit icoon in de bovenbalk om uw website te publiceren:     We voegen een jaar Xara M Hosting bij elk nieuw exemplaar van Web Designer en zodra u zich hebt geregistreerd voor M Hosting kunt u eenvoudig uw e-mailadres en wachtwoord van Xara Hosting invoeren om te publiceren. Maar u kunt uw website publiceren naar een ander hostingbedrijf via FTP-upload (protocol voor bestandsoverdracht). Als u dit doet, heeft u drie gegevens nodig van uw webhostingbedrijf: uw FTP-hostnaam, uw gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat u de details heeft ingesteld, gebruikt u dezelfde publicatie-optie. Gefeliciteerd - u hebt nu een live website die zichtbaar is voor de hele wereld. U zult merken dat, nadat u de website eenmaal hebt gepubliceerd, het veel gemakkelijker is om verdere wijzigingen te publiceren dankzij Web Designer’s smart publishing. Deze publiceert alleen wat u veranderd heeft, in plaats van alle bestanden waaruit uw website bestaat. --- Einde --- In de volgende pagina's kijken we naar andere dingen die u kunt toevoegen aan uw pagina's om ze dynamischer en interactiever te maken.
Ik ben zeer saai, ((maar houd me aan het thema) Photos & NavBars
MAGIX Web Designer